Töltött zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 zsemle
  • 50 ml tej

Töltelékhez:

  • 500 g tehéntúró (félzsíros)
  • 1 tojássárgája
  • 100 g kristálycukor
  • 120 g tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 30 g tejföl

Elkészítése:

A zsemlék tetejét levágjuk, majd a zsemlék belét kikaparjuk.

Minden zsemlébe teszünk 1,5 ek tejet, amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele, csak egy kevés, hogy ne ázzanak el a zsemlék.

Töltelék készítése:

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük (ha valaki szereti, lehet beletenni mazsolát is), majd beletesszük a zsemle kikapart belét.

Ezzel a masszával megtöltjük a zsemléket. Ráhelyezzük a zsemle tetejét, amit megkenünk a maradék tejföllel.

A tojás habját felverjük, majd mindegyik zsemle tetejére nyomunk kicsit. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.