Töltött sült alma recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db alma (édes vagy savanykás, bármelyik jó)
- 6 ek dióbél
- 6 tk mazsola
- 6 csipet őrölt fahéj
- 200 g méz
- Ízlés szerint friss füge (elhagyható)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az almákat megmossuk és a tetejüket levágjuk, majd teáskanállal kikanyarítjuk a csumáját úgy, hogy egy szép kis kerek üreg legyen a helyükön, végül tepsire helyezzük.
A lyukakba beleteszünk egy kis adag diót és pár szem mazsolát, megszórjuk 1-1 csipet fahéjjal, végül felöntjük mézzel (én virágmézzel készítettem).
Ha akad néhány szem másik fajta gyümölcs, azokat is az almák közé lehet tenni, nálunk a friss füge volt terítéken és dióbéllel, majd pár csepp mézzel összeállítva kiegészíthetjük a töltött almákat.
Az így előkészített gyümölcsöket betesszük a sütőbe és légkeveréssel sütjük 16-18 percig, vagy úgy is tudni lehet mikorra sültek meg, ha az almák héja elkezd végigrepedni!
Miután elkészült, kivesszük a sütőből és 6-7 percet pihentetjük, hogy a méz egy kissé visszahűljön.
A puha alma és a félig-meddig ropira sült mazsola és diódarabok a mézzel házasítva nagyon jól kiegészítik egymást, igazi téli, esti csemege! Jó étvágyat kívánok!