Töltött lapcsánka rudak recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4-5-6 ek FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny az használjon finom lisztet)
- 1 ek kukorica- vagy burgonya keményítő
- 1 ek olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg friss paraj
- 20 dkg mozzarella sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- csipet szerecsen dió
- csipet kurkuma
Elkészítése:
A burgonyákat megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kurkumával és a szerecsen dióval, hozzáadom az olajat a tojást, a reszelt fokhagymát, a keményítőt és annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.
A parajt egy kevés olajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem és ha kihűlt, hozzá keverem a villával áttört mozzarellát.
A krumplis masszából tetszés szerinti hengereket formálok, a hengerek közepébe az ujjammal egy mélyedést készítek, beleteszem a tölteléket és úgy formázom a tésztát, hogy a tölteléket elfedje.
A hengereim minden oldalát lelapítgatom, hogy egy négyzetet kapjak, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezem és 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Tipp:
Fő a változatosság és ez igaz a lapcsánkára is….a tölteléket illetően csak a fantázia szül határokat…én most ezt a parajos-mozzarellás változatot választottam!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »