Töltött lapcsánka rudak recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4-5-6 ek FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny az használjon finom lisztet)
- 1 ek kukorica- vagy burgonya keményítő
- 1 ek olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg friss paraj
- 20 dkg mozzarella sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- csipet szerecsen dió
- csipet kurkuma
Elkészítése:
A burgonyákat megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom a kurkumával és a szerecsen dióval, hozzáadom az olajat a tojást, a reszelt fokhagymát, a keményítőt és annyi lisztet, hogy formázható állagú legyen.
A parajt egy kevés olajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem és ha kihűlt, hozzá keverem a villával áttört mozzarellát.
A krumplis masszából tetszés szerinti hengereket formálok, a hengerek közepébe az ujjammal egy mélyedést készítek, beleteszem a tölteléket és úgy formázom a tésztát, hogy a tölteléket elfedje.
A hengereim minden oldalát lelapítgatom, hogy egy négyzetet kapjak, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezem és 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Tipp:
Fő a változatosság és ez igaz a lapcsánkára is….a tölteléket illetően csak a fantázia szül határokat…én most ezt a parajos-mozzarellás változatot választottam!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »