Töltött burgonya recept

Hozzávalók:
- 8 db nagy burgonya
Töltelék:
- kevés napraforgó olaj
- kb fél kg darált hús
- pirospaprika (csemege)
- só
- bors
- 2-3 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 dl víz
Tetejére:
- 1 nagy pohár tejföl (450 grammos)
- oreganó
- bazsalikom
- házi paprikakrém
- só (de csak mértékkel, mert maga a paprikakrém is sós)
- bors
Elkészítése:
A burgonyákat megmosom, majd héjában megfőzöm, ha ez megtörtént \”megpucolom\”, kettévágom és kikanalazom a belsejét. (Amit kikanalaztam, abból pizzatésztát, burgonyás pogácsát készítettem -így nem vész kárba.)
A hagymákat megtisztítom, kis kockákra vágom, majd kevés olajon megpirítom. Ezután ugyanúgy járok el, mint ha pörköltet készítenék. Teszek bele pirospaprikát, majd a darált húst is beleteszem, kicsit pirítom, majd felöntöm 3-4 dl vízzel. Ízesítem, addig főzöm, míg a leve teljesen el nem fő szinte.
A kész darált húsos pörköltet belekanalazom a burgonyákba.
Elkészítem a tetejére a fűszeres tejfölt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a hozzávalókat összekeverni. (Fűszerekhez mennyiséget nem írtam, mert ízlés kérdése az egész.) Ezt a mártást a megtöltött burgonyáimra kanalazom (aki szeretne tehet még pluszba reszelt sajtot is rá) és olajjal kikent tepsibe helyezem őket, majd kb 160-170 fokos sütőben, addig sütöm, míg meg nem pirul a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »