Hozzávalók:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A burgonyákat megmosom, majd héjában megfőzöm, ha ez megtörtént \”megpucolom\”, kettévágom és kikanalazom a belsejét. (Amit kikanalaztam, abból pizzatésztát, burgonyás pogácsát készítettem -így nem vész kárba.)
A hagymákat megtisztítom, kis kockákra vágom, majd kevés olajon megpirítom. Ezután ugyanúgy járok el, mint ha pörköltet készítenék. Teszek bele pirospaprikát, majd a darált húst is beleteszem, kicsit pirítom, majd felöntöm 3-4 dl vízzel. Ízesítem, addig főzöm, míg a leve teljesen el nem fő szinte.
A kész darált húsos pörköltet belekanalazom a burgonyákba.
Elkészítem a tetejére a fűszeres tejfölt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a hozzávalókat összekeverni. (Fűszerekhez mennyiséget nem írtam, mert ízlés kérdése az egész.) Ezt a mártást a megtöltött burgonyáimra kanalazom (aki szeretne tehet még pluszba reszelt sajtot is rá) és olajjal kikent tepsibe helyezem őket, majd kb 160-170 fokos sütőben, addig sütöm, míg meg nem pirul a teteje.