Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökmag őrleményes galuska recept

Tökmag őrleményes galuska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Galuskához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl hideg víz
    • 2 dl búza finomlisz
    • 2 dl tökmag őrlemény
    • csipet só

    Feltéthez:

    • 20 dkg bacon
    • 10 dkg gépsonka
    • 3 újhagyma zöldjével együtt
    • 1 dl tejföl
    • 2 kávéskanálnyi petrezselyem
    • csipetnyi bors

    Elkészítése:

    A galuska hozzávalóit habverővel összekeverjük, ha szükséges sűrítjük még tökmag őrleménnyel. Lobogó, sós vízben 5 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.

    A feltéthez először a vékony csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük. Amennyiben zsíros a szalonnánk, kivesszük a felesleges zsírt. Kb 1 evőkanálnyi maradjon a serpenyőnkben.

    A vékony csíkokra vágott gépsonkát a szalonnára és zsírjára tesszük, tovább pirítjuk kb 3 percig. Ezután a vékony karikára vágott újhagymát a sonkás-szalonnás keverékhez adjuk és további 3 percig sütjük.

    Tányérra helyezzük a galuskát, a tetejére öntjük a szalonnás feltétet, majd rácsorgatjuk a borssal elkevert tejfölt. Rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és már készen is van a 25 perces vacsora.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Otthon osztályozzuk illetve “tányározzuk” az elkészült új recepteket. Ez dönti el, hogy marad-e a repertoáron, vagy sem. Párom aggódva szemlélte a zöld nokedlit. Kóstolás, majd habzsolás után kijelentette: “Anyám, ez három tányéros!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá