Tőkehal paradicsomos szószban mogyoróvajjal recept

Hozzávalók:
- 1 kg tőkehalfilé
- 20 dkg mogyoróvaj
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 1 késhegynyi bors
- 0.5 kg karfiol
- 1.5 l víz (főzővíz)
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szétszedjük, feltesszük vízben főni. A sózott mogyoróvajat és a sűrített paradicsomot kb. 1,5 dl vízzel (amit a karfiol főzővizéből veszünk ki), megkeverve összeforralunk. (Amennyiben sótlan a mogyoróvaj, ízlés szerint sózzuk.)
Meghintjük borssal, majd beletesszük a tőkehal darabokat. A paradicsomszószban megfőzzük.
A karfiolt, ha megfőtt, belekavarjuk óvatosan a már megfőtt, paradicsomos halfiléhez. A paradicsomos tőkehalat tésztával tálaljuk.
Tipp:
Az ízét a gyerekek is szerezik!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »