Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojáspörkölt nokedlivel recept

Tojáspörkölt nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Pörkölt:

    • 8 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • étolaj
    • őrölt pirospaprika
    • csipet őrölt feketebors
    • csapott mokkáskanál vegeta
    • víz (1,5-2 dl)

    Nokedlihez:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát meghámozzuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, gyors mozdulatokkal megkeverjük, hogy illata legyen a paprikának, majd felöntjük vízzel.

    Az alaplét sóval, borssal és vegetával ízesítjük.

    Ezután a főtt tojásokat meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük és óvatosan a pörkölt alapba helyezzük.

    Kb 10 percig főzzük, néha óvatosan megkeverjük. Ameddig fő a pörkölt elkészítjük a galuskát.

    A liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített valamint kevesebb tojás kell hozzá.

    Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finom liszthez kevés búzadarát adunk.

    A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá