Tojáspörkölt nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Pörkölt:

  • 8 főtt tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • étolaj
  • őrölt pirospaprika
  • csipet őrölt feketebors
  • csapott mokkáskanál vegeta
  • víz (1,5-2 dl)

Nokedlihez:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 3 tojás
  • víz

Elkészítése:

A vöröshagymát meghámozzuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, gyors mozdulatokkal megkeverjük, hogy illata legyen a paprikának, majd felöntjük vízzel.

Az alaplét sóval, borssal és vegetával ízesítjük.

Ezután a főtt tojásokat meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük és óvatosan a pörkölt alapba helyezzük.

Kb 10 percig főzzük, néha óvatosan megkeverjük. Ameddig fő a pörkölt elkészítjük a galuskát.

A liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített valamint kevesebb tojás kell hozzá.

Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finom liszthez kevés búzadarát adunk.

A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk.