Hozzávalók:
Pörkölt:
Nokedlihez:
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, gyors mozdulatokkal megkeverjük, hogy illata legyen a paprikának, majd felöntjük vízzel.
Az alaplét sóval, borssal és vegetával ízesítjük.
Ezután a főtt tojásokat meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük és óvatosan a pörkölt alapba helyezzük.
Kb 10 percig főzzük, néha óvatosan megkeverjük. Ameddig fő a pörkölt elkészítjük a galuskát.
A liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített valamint kevesebb tojás kell hozzá.
Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finom liszthez kevés búzadarát adunk.
A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk.