Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos lecsó recept

Tojásos lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 30-40 dkg paprika /+ 1 erős/
    • 25 dkg paradicsom
    • 1 pár virsli
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát felkockázzuk, a hagymát vékony karikákra vágjuk, és a paprikát, valamint a virslit is felkarikázzuk. Egy kis fazékba forralunk vizet, és ha már forr, a végükön keresztbe bemetszett paradicsomokat beledobjuk. Nem kell főzni, elég egy-két perc! Hideg vízbe kiszedjük, és a héját lehúzzuk róla, majd a paradicsomot is felkarikázzuk.

    A szalonnát aranybarnára sütjük egy kisebb serpenyőben, a zsírját leszűrjük abba az edénybe, amiben készíteni fogjuk a lecsót. A hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Rádobjuk a paprikát, tíz percig pároljuk, néha átkeverjük, nehogy lesüljön. /Aki roppanósan szereti, annak elég négy-öt perc pirítás./

    Rádobjuk a paradicsomot, a virslit, és megsózzuk, és készre sütjük. A tojásokat egy tálban jól elkeverjük, és a lecsóra öntjük. Három-négy percig forgatjuk, amíg a tojás is megsül.

    Tipp:

    A mai modern korban már nem csak a klasszikus recept alapján készül lecsó, hanem más zöldségek hozzáadásával is. Lehet a paradicsomot cukkinivel is helyettesíteni. A rásütött tojás helyett tálalhatjuk galuskával is, de nagyon finom rizzsel, vagy tarhonyával is.

    A tojásos lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 123 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá