Tojásos csónakok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 mini bagett
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 szál újhagyma
- kb 100 g (cheddar) sajt
- 50 ml tejszín (legalább 30 %-os)
- 200 g kockázott bacon
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A lilahagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A zöldhagymát felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A bacont kisütjük és leszűrjük.
A tojásokat felverjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a bacont, a kétféle hagymát, a sajt 3/4-ed részét, majd sózzuk és borsozzuk. Az egészet alaposan összekeverjük.
A bagettek tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük.
A tojásos masszát belekanalazzuk a “csónakokba” és a maradék sajtot rászórjuk a tetejére.
180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









