Tojásos csónakok

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 mini bagett
  • 6 tojás
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • kb 100 g (cheddar) sajt
  • 50 ml tejszín (legalább 30 %-os)
  • 200 g kockázott bacon
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A lilahagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A zöldhagymát felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A bacont kisütjük és leszűrjük.

A tojásokat felverjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a bacont, a kétféle hagymát, a sajt 3/4-ed részét, majd sózzuk és borsozzuk. Az egészet alaposan összekeverjük.

A bagettek tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük.

A tojásos masszát belekanalazzuk a “csónakokba” és a maradék sajtot rászórjuk a tetejére.

180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.