Tojásos-baconos lepény recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (előnyújtott)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg bacon
- 5 dkg sajt
- 2 ek olívaolaj
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt színes bors
Elkészítése:
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, adjuk hozzá az olívaolajat és a préselt fokhagymát, egy csipet sót, majd keverjük össze.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk el két egyenlő részre, majd kenjük le a fűszeres olívaolajjal (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).
Ezután a vékony csíkokra vágott sajtot helyezzük a tészta széleitől kicsit beljebb, majd hajtsuk rá, (alá) a kimaradt tésztarészt, és kicsit nyomkodjuk le (mindkét tésztával így járjunk el).
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá az előkészített tésztát, és szórjuk meg az apróra vágott baconnel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük 15-20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
Ezután vegyük ki a sütőből és mindegyik tésztára óvatosan üssünk rá két-két tojást, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őröljünk rá frissen borsot, és tegyük vissza a sütőbe még 5-8 percre. Attól függően süssük tovább, hogy a tojást lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »