Tojásos-baconos lepény recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (előnyújtott)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg bacon
- 5 dkg sajt
- 2 ek olívaolaj
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt színes bors
Elkészítése:
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, adjuk hozzá az olívaolajat és a préselt fokhagymát, egy csipet sót, majd keverjük össze.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk el két egyenlő részre, majd kenjük le a fűszeres olívaolajjal (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).
Ezután a vékony csíkokra vágott sajtot helyezzük a tészta széleitől kicsit beljebb, majd hajtsuk rá, (alá) a kimaradt tésztarészt, és kicsit nyomkodjuk le (mindkét tésztával így járjunk el).
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá az előkészített tésztát, és szórjuk meg az apróra vágott baconnel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük 15-20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
Ezután vegyük ki a sütőből és mindegyik tésztára óvatosan üssünk rá két-két tojást, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őröljünk rá frissen borsot, és tegyük vissza a sütőbe még 5-8 percre. Attól függően süssük tovább, hogy a tojást lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »