Hozzávalók:
Elkészítése:
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, adjuk hozzá az olívaolajat és a préselt fokhagymát, egy csipet sót, majd keverjük össze.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk el két egyenlő részre, majd kenjük le a fűszeres olívaolajjal (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).
Ezután a vékony csíkokra vágott sajtot helyezzük a tészta széleitől kicsit beljebb, majd hajtsuk rá, (alá) a kimaradt tésztarészt, és kicsit nyomkodjuk le (mindkét tésztával így járjunk el).
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá az előkészített tésztát, és szórjuk meg az apróra vágott baconnel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük 15-20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
Ezután vegyük ki a sütőből és mindegyik tésztára óvatosan üssünk rá két-két tojást, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őröljünk rá frissen borsot, és tegyük vissza a sütőbe még 5-8 percre. Attól függően süssük tovább, hogy a tojást lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel és úgy kínáljuk.