Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásfasírt recept

Tojásfasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (2+1 nyersen a végén)
  • 5 dkg füstölt karaván sajt
  • 2 evőkanál aprószemű zabpehely
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld (minél több, annál jobb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa, szezámmag (hempergetéshez és esetleg a masszába)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

Két tojásból rántottát készítünk. A serpenyőben olajat forrósítunk,feltörjük a tojásokatt és habosra keverjük villával. Sózzuk, borsozzuk, majd apró kockákra vágjuk a sajtot és belekeverjük. Az olajon megsütjük a rántottát.

Ha kihűl, akkor széttépkedjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és az petrezselyemzöldet.

Feltörünk egy tojást, hozzákeverjük a masszához, majd adunk hozzá annyi zabpelyhet, hogy jó formázható legyen a massza.

Néhány percig hagyjuk a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána vizes kézzel kis golyókat formázunk és zsemlemorzsába kevert szezámmagba forgatjuk. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.

Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalát.

Lehet főzelék feltétje is, de én most petrezselymes krumplival kínáltam.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá