Tojásfasírt recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (2+1 nyersen a végén) - 5 dkg füstölt karaván sajt
- 2 evőkanál aprószemű zabpehely
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld (minél több, annál jobb)
- 1 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa, szezámmag (hempergetéshez és esetleg a masszába)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Két tojásból rántottát készítünk. A serpenyőben olajat forrósítunk,feltörjük a tojásokatt és habosra keverjük villával. Sózzuk, borsozzuk, majd apró kockákra vágjuk a sajtot és belekeverjük. Az olajon megsütjük a rántottát.
Ha kihűl, akkor széttépkedjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és az petrezselyemzöldet.
Feltörünk egy tojást, hozzákeverjük a masszához, majd adunk hozzá annyi zabpelyhet, hogy jó formázható legyen a massza.
Néhány percig hagyjuk a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána vizes kézzel kis golyókat formázunk és zsemlemorzsába kevert szezámmagba forgatjuk. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Lehet főzelék feltétje is, de én most petrezselymes krumplival kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









