Tojásfasírt recept
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (2+1 nyersen a végén)
- 5 dkg füstölt karaván sajt
- 2 evőkanál aprószemű zabpehely
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld (minél több, annál jobb)
- 1 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa, szezámmag (hempergetéshez és esetleg a masszába)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Két tojásból rántottát készítünk. A serpenyőben olajat forrósítunk,feltörjük a tojásokatt és habosra keverjük villával. Sózzuk, borsozzuk, majd apró kockákra vágjuk a sajtot és belekeverjük. Az olajon megsütjük a rántottát.
Ha kihűl, akkor széttépkedjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és az petrezselyemzöldet.
Feltörünk egy tojást, hozzákeverjük a masszához, majd adunk hozzá annyi zabpelyhet, hogy jó formázható legyen a massza.
Néhány percig hagyjuk a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána vizes kézzel kis golyókat formázunk és zsemlemorzsába kevert szezámmagba forgatjuk. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Lehet főzelék feltétje is, de én most petrezselymes krumplival kínáltam.