Hozzávalók:
Elkészítése:
Két tojásból rántottát készítünk. A serpenyőben olajat forrósítunk,feltörjük a tojásokatt és habosra keverjük villával. Sózzuk, borsozzuk, majd apró kockákra vágjuk a sajtot és belekeverjük. Az olajon megsütjük a rántottát.
Ha kihűl, akkor széttépkedjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és az petrezselyemzöldet.
Feltörünk egy tojást, hozzákeverjük a masszához, majd adunk hozzá annyi zabpelyhet, hogy jó formázható legyen a massza.
Néhány percig hagyjuk a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána vizes kézzel kis golyókat formázunk és zsemlemorzsába kevert szezámmagba forgatjuk. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Lehet főzelék feltétje is, de én most petrezselymes krumplival kínáltam.