Téli reggeli datolyaszilvával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 púpos ek zabpehely
- 2 marék aszalt gyümölcs (mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva darabolva… stb)
- 1 marék dió
- 0,5 mk mézeskalács fűszerkeverék
- 0,5 mk fahéj
- 2 kk kókusz cukor vagy édesítő
- 2 dl tej
- 2 datolyaszilva
Elkészítése:
A datolyaszilvát megmossuk, megtöröljük felszeleteljük. Pár szeletet félreteszünk a tetejére, a többit feldaraboljuk.
Lassú tűzön megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket.
Sűrűsödésig főzzük (néhány perc alatt) közben fűszerezzük és hozzákeverjük a feldarabolt datolyaszilvát is.
Tálalásnál a tetejét kirakjuk a félretett datolyaszilvával, darabolt dióval, majd aszalt gyümölcsöt is szórunk rá.
Tipp:
Finom, egészséges, kímélő reggeli vagy uzsonna, akár az ünnepek alatt is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.