Téli reggeli datolyaszilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 púpos ek zabpehely
- 2 marék aszalt gyümölcs (mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva darabolva… stb)
- 1 marék dió
- 0,5 mk mézeskalács fűszerkeverék
- 0,5 mk fahéj
- 2 kk kókusz cukor vagy édesítő
- 2 dl tej
- 2 datolyaszilva
Elkészítése:
A datolyaszilvát megmossuk, megtöröljük felszeleteljük. Pár szeletet félreteszünk a tetejére, a többit feldaraboljuk.
Lassú tűzön megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket.
Sűrűsödésig főzzük (néhány perc alatt) közben fűszerezzük és hozzákeverjük a feldarabolt datolyaszilvát is.
Tálalásnál a tetejét kirakjuk a félretett datolyaszilvával, darabolt dióval, majd aszalt gyümölcsöt is szórunk rá.
Tipp:
Finom, egészséges, kímélő reggeli vagy uzsonna, akár az ünnepek alatt is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »