Téli reggeli datolyaszilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 púpos ek zabpehely
- 2 marék aszalt gyümölcs (mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva darabolva… stb)
- 1 marék dió
- 0,5 mk mézeskalács fűszerkeverék
- 0,5 mk fahéj
- 2 kk kókusz cukor vagy édesítő
- 2 dl tej
- 2 datolyaszilva
Elkészítése:
A datolyaszilvát megmossuk, megtöröljük felszeleteljük. Pár szeletet félreteszünk a tetejére, a többit feldaraboljuk.
Lassú tűzön megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket.
Sűrűsödésig főzzük (néhány perc alatt) közben fűszerezzük és hozzákeverjük a feldarabolt datolyaszilvát is.
Tálalásnál a tetejét kirakjuk a félretett datolyaszilvával, darabolt dióval, majd aszalt gyümölcsöt is szórunk rá.
Tipp:
Finom, egészséges, kímélő reggeli vagy uzsonna, akár az ünnepek alatt is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »