Téli reggeli datolyaszilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 púpos ek zabpehely
- 2 marék aszalt gyümölcs (mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva darabolva… stb)
- 1 marék dió
- 0,5 mk mézeskalács fűszerkeverék
- 0,5 mk fahéj
- 2 kk kókusz cukor vagy édesítő
- 2 dl tej
- 2 datolyaszilva
Elkészítése:
A datolyaszilvát megmossuk, megtöröljük felszeleteljük. Pár szeletet félreteszünk a tetejére, a többit feldaraboljuk.
Lassú tűzön megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket.
Sűrűsödésig főzzük (néhány perc alatt) közben fűszerezzük és hozzákeverjük a feldarabolt datolyaszilvát is.
Tálalásnál a tetejét kirakjuk a félretett datolyaszilvával, darabolt dióval, majd aszalt gyümölcsöt is szórunk rá.
Tipp:
Finom, egészséges, kímélő reggeli vagy uzsonna, akár az ünnepek alatt is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »