Téli reggeli datolyaszilvával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 púpos ek zabpehely
  • 2 marék aszalt gyümölcs (mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva darabolva… stb)
  • 1 marék dió
  • 0,5 mk mézeskalács fűszerkeverék
  • 0,5 mk fahéj
  • 2 kk kókusz cukor vagy édesítő
  • 2 dl tej
  • 2 datolyaszilva

Elkészítése:

A datolyaszilvát megmossuk, megtöröljük felszeleteljük. Pár szeletet félreteszünk a tetejére, a többit feldaraboljuk.

Lassú tűzön megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket.
Sűrűsödésig főzzük (néhány perc alatt) közben fűszerezzük és hozzákeverjük a feldarabolt datolyaszilvát is.

Tálalásnál a tetejét kirakjuk a félretett datolyaszilvával, darabolt dióval, majd aszalt gyümölcsöt is szórunk rá.

Tipp:

Finom, egészséges, kímélő reggeli vagy uzsonna, akár az ünnepek alatt is.