Tejszínes erdei gombás szűzérmék recept

Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 30-40 dkg gomba (tuskó és tyúkgomba)
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vörös hagyma
- 1 tk piros paprika
- 1 dl húsleveslé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- tálaláshoz: petrezselyem
Elkészítés:
A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, forró olajon, mindkét oldalon (kb 5 perc oldalanként) egy serpenyőben megsütjük.
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, 1 dl húsleveslét adunk hozzá. Rátesszük a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a paradicsomot is, majd a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
Fedővel lefedjük. A sütés vége felé a megsült szűzérméket beletesszük, pár perc alatt összesütjük.
A lisztet a tejszínnel elkeverjük és a gombás szűzérméhez öntjük és összeforraljuk. Petrezselyemmel tálaljuk.
Köretként hasábburgonyát sütöttem, de tálalhatjuk tésztával vagy rizzsel is.
A sült hússzeleteket a tejszínes gombához adjuk, rövid ideig a szószban állni hagyjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »