Tejszínes erdei gombás szűzérmék recept

Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 30-40 dkg gomba (tuskó és tyúkgomba)
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vörös hagyma
- 1 tk piros paprika
- 1 dl húsleveslé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- tálaláshoz: petrezselyem
Elkészítés:
A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, forró olajon, mindkét oldalon (kb 5 perc oldalanként) egy serpenyőben megsütjük.
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, 1 dl húsleveslét adunk hozzá. Rátesszük a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a paradicsomot is, majd a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
Fedővel lefedjük. A sütés vége felé a megsült szűzérméket beletesszük, pár perc alatt összesütjük.
A lisztet a tejszínnel elkeverjük és a gombás szűzérméhez öntjük és összeforraljuk. Petrezselyemmel tálaljuk.
Köretként hasábburgonyát sütöttem, de tálalhatjuk tésztával vagy rizzsel is.
A sült hússzeleteket a tejszínes gombához adjuk, rövid ideig a szószban állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »