Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös barna csiperke, tarhonyával recept

Tejfölös barna csiperke, tarhonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg barna csiperke
    • 1 fej hagyma
    • fűszerpaprika
    • olaj
    • fehérbors
    • majoránna
    • 3 ek tejföl
    • 1 csapott ek liszt, vagy keményítő

    Köret:

    • 0,5 kg tarhonya

    Nem túl bonyolult vagy hangzatos étel de mindenesetre nagyon ízletes, attól függetlenül, hogy jelen recept egy egyszerű változat.

    Nálunk a gomba jöhet bármilyen formában, így nem tudok vele mellélőni, legalább is eddig nem volt rá példa :)

    Elkészítése:
    A gombát megmossuk, a csiperkéket nem kell teljesen megpucolni, csak a felesleges részt, vagy hibákat távolítjuk el. Én a szárakat is meghagytam, csak levágtam a végeit. Felszeleteljük a gombát és felvágjuk a hagymát is, majd olajon sóval megdinszteljük.

    Ezután rádobjuk a gombát, egy kevés, szinte késhegynyi pirospaprikát hintünk rá a színe miatt, majd kevés vízzel felöntjük, borsozzuk, szórunk bele kevés majoránnát és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd kevés vízzel kevert lisztet vagy keményítőt is hozzákeverünk, hogy sűrűbb krémesebb szaftot kapjunk.

    Kóstolunk és, ha minden oké, akkor elzárjuk. A körethez a tarhonyát olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és tartalék lángon, vagy platnin, fedő alatt készre főzzük. A vége felé, mielőtt elkészülne átkavarjuk és, ha még szükséges teszünk alá kevés vizet.

    Tipp:

    Tipp:

    1-2 babérlevéllel, kurkumával tovább gazdagítható a gomba íze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá