Tavaszi vitaminsaláta kosárkában recept

Hozzávalók:
- sárgarépa
- uborka
- retek
- karalábé
- újhagyma
- alma
- kaliforniai paprika (lehet még egyéb zöldlféle is, én ezeket tettem bele)
- majonéz
- mustár
- tejföl
- só
- fejenként 2 vastagabb szelet párizsi (én marha vagy borjúpárizsival készítem)
Elkészítése:
Az összes hozzávaló zöldséget kb 1,5-2 cm-es gyufaszálnyi csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem és ráteszem a majonézt, mustárt és tejfölt. Ezt újra összekeverem és megsózom (csak ekkor kell sózni, mert különben levet ereszt és túl „leveses” lesz). Jól összedolgozom és beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek (minél tovább áll, annál jobb).
A párizsi szeleteket forró olajban/zsírban kisütöm. Mikor felveszi a kosárka formát, tányérra szedem és megtöltöm a salátával.
Friss kenyérrel máris fogyasztható, de önmagában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »