Tavaszi vitaminsaláta kosárkában recept

Hozzávalók:
- sárgarépa
- uborka
- retek
- karalábé
- újhagyma
- alma
- kaliforniai paprika (lehet még egyéb zöldlféle is, én ezeket tettem bele)
- majonéz
- mustár
- tejföl
- só
- fejenként 2 vastagabb szelet párizsi (én marha vagy borjúpárizsival készítem)
Elkészítése:
Az összes hozzávaló zöldséget kb 1,5-2 cm-es gyufaszálnyi csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem és ráteszem a majonézt, mustárt és tejfölt. Ezt újra összekeverem és megsózom (csak ekkor kell sózni, mert különben levet ereszt és túl „leveses” lesz). Jól összedolgozom és beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek (minél tovább áll, annál jobb).
A párizsi szeleteket forró olajban/zsírban kisütöm. Mikor felveszi a kosárka formát, tányérra szedem és megtöltöm a salátával.
Friss kenyérrel máris fogyasztható, de önmagában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »