Tavaszi vitaminsaláta kosárkában recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- sárgarépa
- uborka
- retek
- karalábé
- újhagyma
- alma
- kaliforniai paprika (lehet még egyéb zöldlféle is, én ezeket tettem bele)
- majonéz
- mustár
- tejföl
- só
- fejenként 2 vastagabb szelet párizsi (én marha vagy borjúpárizsival készítem)
Elkészítése:
Az összes hozzávaló zöldséget kb 1,5-2 cm-es gyufaszálnyi csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem és ráteszem a majonézt, mustárt és tejfölt. Ezt újra összekeverem és megsózom (csak ekkor kell sózni, mert különben levet ereszt és túl „leveses” lesz). Jól összedolgozom és beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek (minél tovább áll, annál jobb).
A párizsi szeleteket forró olajban/zsírban kisütöm. Mikor felveszi a kosárka formát, tányérra szedem és megtöltöm a salátával.
Friss kenyérrel máris fogyasztható, de önmagában is nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.