Tavaszi vitaminsaláta kosárkában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • sárgarépa
  • uborka
  • retek
  • karalábé
  • újhagyma
  • alma
  • kaliforniai paprika (lehet még egyéb zöldlféle is, én ezeket tettem bele)
  • majonéz
  • mustár
  • tejföl
  • fejenként 2 vastagabb szelet párizsi (én marha vagy borjúpárizsival készítem)

Elkészítése:

Az összes hozzávaló zöldséget kb 1,5-2 cm-es gyufaszálnyi csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem és ráteszem a majonézt, mustárt és tejfölt. Ezt újra összekeverem és megsózom (csak ekkor kell sózni, mert különben levet ereszt és túl „leveses” lesz). Jól összedolgozom és beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek (minél tovább áll, annál jobb).

A párizsi szeleteket forró olajban/zsírban kisütöm. Mikor felveszi a kosárka formát, tányérra szedem és megtöltöm a salátával.
Friss kenyérrel máris fogyasztható, de önmagában is nagyon finom.