Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi szalámis melegszendvics recept

Tavaszi szalámis melegszendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 12 vékony szelet zsúrkenyér
    • kb. 6-7 dkg vaj
    • 10 dkg uzsonnaszelet (esetleg más száraz szalámi)
    • 10 dkg füstölt sajt vékonyra szeletelve
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 retek
    • 1 újhagyma zöldje

    Elkészítése:

    Előmelegítjük a sütőt.

    Egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A felszeletelt kenyereket vékonyan megkenjük vajjal. Ráterítjük a szalámiszeleteket (én kicsit formára vágtam, hogy ne lógjon le a kenyérről), majd befedjük a sajttal.

    A megtisztított vöröshagymát egész vékony szeletekre vágjuk, és a szendvicsre szórjuk. A megpakolt kenyereket az előkészített tepsibe, egymás mellé helyezzük.

    180 fokon hőlégkeveréssel kb. 8-10 percet sütjük, amíg a sajt szépen megolvad.

    Közben a retket és a hagyma zöldjét apróra vágjuk, és a megsült szendvicsekre szórjuk. Azonnal kínáljuk.

    Tipp:

    Vasárnap reggel készült ez az egyszerű, könnyű fogás a már nem túl friss kenyér megmentésére. A többi alkotóelemét pedig a hűtőben talált kis maradékok alkották. Nem sütöttem sokáig, épp csak míg a sajt megolvadt, így a szendvics széle kicsit ropogós, a középső része pedig kellemesen puha. Imádjuk a hagymát és a hagymaszárat is, de természetesen a feltét tetszőlegesen alakítható az otthon talált finomságokból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá