Tárkonyos tokány recept

Hozzávalók:
- fél kg csirkemell vagy bármilyen hús, ami csíkokra vágható
- 1 fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz (320 gramm) tejföl
- penne tészta
- só
- bors
- tárkony
- liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát.
A húst csíkokra vágjuk és a hagymával együtt fehéredésig sütjük. Jöhetnek rá a fűszerek, majd felöntjük egy pohár vízzel és addig főzzük, míg a hús megnem puhul.
Tejföllel és liszttel behabarjuk, penne tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »