Tárkonyos tokány recept

Hozzávalók:
- fél kg csirkemell vagy bármilyen hús, ami csíkokra vágható
- 1 fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz (320 gramm) tejföl
- penne tészta
- só
- bors
- tárkony
- liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát.
A húst csíkokra vágjuk és a hagymával együtt fehéredésig sütjük. Jöhetnek rá a fűszerek, majd felöntjük egy pohár vízzel és addig főzzük, míg a hús megnem puhul.
Tejföllel és liszttel behabarjuk, penne tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »