Szilvalekváros párnácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (50dkg)
- 10 ek szilvalekvár
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A leveles tészta lapokat hosszában kissé kisodorjuk, kettévágjuk és gondolatban elfelezve egyik oldalán késsel kis rácsokat vágunk.
A széleit megkenjük a felvert tojással és a sima felére ráteszünk egy evőkanál szilva (vagy bármilyen másik fajta) lekvárt.
A rácsos felét ráhajtjuk a lekvárra, az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk, lemezre tesszük és 190 fokon kb 13-15 perc alatt megsütjük.
Még forrón porcukrot szitálunk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »