Szilvalekváros párnácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (50dkg)
- 10 ek szilvalekvár
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A leveles tészta lapokat hosszában kissé kisodorjuk, kettévágjuk és gondolatban elfelezve egyik oldalán késsel kis rácsokat vágunk.
A széleit megkenjük a felvert tojással és a sima felére ráteszünk egy evőkanál szilva (vagy bármilyen másik fajta) lekvárt.
A rácsos felét ráhajtjuk a lekvárra, az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk, lemezre tesszük és 190 fokon kb 13-15 perc alatt megsütjük.
Még forrón porcukrot szitálunk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »