Szilvalekváros párnácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (50dkg)
- 10 ek szilvalekvár
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A leveles tészta lapokat hosszában kissé kisodorjuk, kettévágjuk és gondolatban elfelezve egyik oldalán késsel kis rácsokat vágunk.
A széleit megkenjük a felvert tojással és a sima felére ráteszünk egy evőkanál szilva (vagy bármilyen másik fajta) lekvárt.
A rácsos felét ráhajtjuk a lekvárra, az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk, lemezre tesszük és 190 fokon kb 13-15 perc alatt megsütjük.
Még forrón porcukrot szitálunk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »