Szilvalekváros párnácska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (50dkg)
- 10 ek szilvalekvár
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A leveles tészta lapokat hosszában kissé kisodorjuk, kettévágjuk és gondolatban elfelezve egyik oldalán késsel kis rácsokat vágunk.
A széleit megkenjük a felvert tojással és a sima felére ráteszünk egy evőkanál szilva (vagy bármilyen másik fajta) lekvárt.
A rácsos felét ráhajtjuk a lekvárra, az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk, lemezre tesszük és 190 fokon kb 13-15 perc alatt megsütjük.
Még forrón porcukrot szitálunk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









