Szardellás rucola saláta recept
Hozzávalók:
- 1/2 csomag rucola saláta
- 1 szál újhagyma
- 6-8 db szardella sima, vagy kapribogyós, (nálam mindkettő)
- 4-5 db napon szárított paradicsom
- 6-8 db olajbogyó zöld és fekete vegyesen
- parmezán sajt (Grana Padano)
- 1 evőkanál balzsamecet
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A salátát leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.
Miután a salátáról felitattuk a vizet, tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, a szardellát, az olajbogyót, végül a szárított paradicsomot.
Összeforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és kevés olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal.
Az egészet még egyszer, jól összeforgatjuk. Tálaláskor, a tetejét beborítjuk parmezán forgáccsal
Tipp:
Olaszos ízvilágú, gyors, egyszerű, ízletes saláta, amit érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

