Szardellás rucola saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1/2 csomag rucola saláta
- 1 szál újhagyma
- 6-8 db szardella sima, vagy kapribogyós, (nálam mindkettő)
- 4-5 db napon szárított paradicsom
- 6-8 db olajbogyó zöld és fekete vegyesen
- parmezán sajt (Grana Padano)
- 1 evőkanál balzsamecet
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A salátát leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.
Miután a salátáról felitattuk a vizet, tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, a szardellát, az olajbogyót, végül a szárított paradicsomot.
Összeforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és kevés olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal.
Az egészet még egyszer, jól összeforgatjuk. Tálaláskor, a tetejét beborítjuk parmezán forgáccsal
Tipp:
Olaszos ízvilágú, gyors, egyszerű, ízletes saláta, amit érdemes kipróbálni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.