Szardellás rucola saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szardellás rucola saláta

Hozzávalók:

  • 1/2 csomag rucola saláta
  • 1 szál újhagyma
  • 6-8 db szardella sima, vagy kapribogyós, (nálam mindkettő)
  • 4-5 db napon szárított paradicsom
  • 6-8 db olajbogyó zöld és fekete vegyesen
  • parmezán sajt (Grana Padano)
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A salátát leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk.

Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.

Miután a salátáról felitattuk a vizet, tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, a szardellát, az olajbogyót, végül a szárított paradicsomot.

Összeforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és kevés olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal.

Az egészet még egyszer, jól összeforgatjuk. Tálaláskor, a tetejét beborítjuk parmezán forgáccsal

Tipp:

Olaszos ízvilágú, gyors, egyszerű, ízletes saláta, amit érdemes kipróbálni.