Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szardellás kecskesajtos csemege recept

Szardellás kecskesajtos csemege
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg teavaj
    • 2 csipet só
    • kevés hideg víz vagy 1 ek hideg tejszín

    A töltelékhez:

    • 15 dkg kecskesajt
    • egy kis marék kakukkfű
    • 10 dkg fekete olajbogyó (én paprikával töltöttet használtam)
    • 1 kisüveg szardella
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só,bors

    A díszítéshez:

    • friss kakukkfű
    • koktélparadicsom
    • 6 zöld olívabogyó

    Elkészítése:

    A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a sót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

    2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán, majd 9*12 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle, a hosszanti oldalait megkenjük kissé felvert tojással és kicsit felhajtjuk a szélét, peremet képezve, majd ezt szintén megkenjük tojással.

    A tésztadarabok közepét megszurkáljuk villával, majd papírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe helyezzük. A sajtot felaprítjuk kézzel és szétosztjuk a tészta tetején. A szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfűvet a sajt közé szórjuk, majd a hézagokat befedjük a maradék sajttal. Sóval, borssal ízesítjük, majd a szardella olajával meglocsoljuk.

    Előmelegített sütőbev, 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olívabogyóval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá