Szardellás kecskesajtos csemege recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg teavaj
- 2 csipet só
- kevés hideg víz vagy 1 ek hideg tejszín
A töltelékhez:
- 15 dkg kecskesajt
- egy kis marék kakukkfű
- 10 dkg fekete olajbogyó (én paprikával töltöttet használtam)
- 1 kisüveg szardella
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,bors
A díszítéshez:
- friss kakukkfű
- koktélparadicsom
- 6 zöld olívabogyó
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a sót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán, majd 9*12 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle, a hosszanti oldalait megkenjük kissé felvert tojással és kicsit felhajtjuk a szélét, peremet képezve, majd ezt szintén megkenjük tojással.
A tésztadarabok közepét megszurkáljuk villával, majd papírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe helyezzük. A sajtot felaprítjuk kézzel és szétosztjuk a tészta tetején. A szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfűvet a sajt közé szórjuk, majd a hézagokat befedjük a maradék sajttal. Sóval, borssal ízesítjük, majd a szardella olajával meglocsoljuk.
Előmelegített sütőbev, 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olívabogyóval díszítjük.