Szardellás kecskesajtos csemege

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg teavaj
  • 2 csipet só
  • kevés hideg víz vagy 1 ek hideg tejszín

A töltelékhez:

  • 15 dkg kecskesajt
  • egy kis marék kakukkfű
  • 10 dkg fekete olajbogyó (én paprikával töltöttet használtam)
  • 1 kisüveg szardella
  • 1 tojás
  • só,bors

A díszítéshez:

  • friss kakukkfű
  • koktélparadicsom
  • 6 zöld olívabogyó

Elkészítése:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a sót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán, majd 9*12 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle, a hosszanti oldalait megkenjük kissé felvert tojással és kicsit felhajtjuk a szélét, peremet képezve, majd ezt szintén megkenjük tojással.

A tésztadarabok közepét megszurkáljuk villával, majd papírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe helyezzük. A sajtot felaprítjuk kézzel és szétosztjuk a tészta tetején. A szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfűvet a sajt közé szórjuk, majd a hézagokat befedjük a maradék sajttal. Sóval, borssal ízesítjük, majd a szardella olajával meglocsoljuk.

Előmelegített sütőbev, 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olívabogyóval díszítjük.