Szalonnás, lilahagymás sajtos omlett recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejszín
- 2 ek reszelt sajt
- 1 ek vaj
- 10 dkg sovány füstölt kolozsvári szalonna
- 2 nagyobb lila hagyma
- só
- bors
A tálaláshoz
- madársaláta
- 2 paradicsom
Elkészítése:
A szalonnaszeleteket csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Kevés vajon a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a hagymát is hozzákeverjük. Egyenletesen pirítjuk őket.
Közben a tojásokat a tejszínnel, sóval és borssal felverjük, majd a reszelt sajtot is beletesszük.
A szalonnás-hagymás keverékre öntjük. A szélétől befelé igazgatjuk a fakanállal a szalonnás keverékkel, hogy egyenletesen süljön, de ne törjük össze a tojást.
Az egyik oldalát ráhajtjuk a másikra, és lapáttal kiemelve a salátával és a paradicsommal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »