Szalonnás, lilahagymás sajtos omlett recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tejszín
- 2 ek reszelt sajt
- 1 ek vaj
- 10 dkg sovány füstölt kolozsvári szalonna
- 2 nagyobb lila hagyma
- só
- bors
A tálaláshoz
- madársaláta
- 2 paradicsom
Elkészítése:
A szalonnaszeleteket csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Kevés vajon a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a hagymát is hozzákeverjük. Egyenletesen pirítjuk őket.
Közben a tojásokat a tejszínnel, sóval és borssal felverjük, majd a reszelt sajtot is beletesszük.
A szalonnás-hagymás keverékre öntjük. A szélétől befelé igazgatjuk a fakanállal a szalonnás keverékkel, hogy egyenletesen süljön, de ne törjük össze a tojást.
Az egyik oldalát ráhajtjuk a másikra, és lapáttal kiemelve a salátával és a paradicsommal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

