Szalonnás, lilahagymás sajtos omlett recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tejszín
- 2 ek reszelt sajt
- 1 ek vaj
- 10 dkg sovány füstölt kolozsvári szalonna
- 2 nagyobb lila hagyma
- só
- bors
A tálaláshoz
- madársaláta
- 2 paradicsom
Elkészítése:
A szalonnaszeleteket csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Kevés vajon a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a hagymát is hozzákeverjük. Egyenletesen pirítjuk őket.
Közben a tojásokat a tejszínnel, sóval és borssal felverjük, majd a reszelt sajtot is beletesszük.
A szalonnás-hagymás keverékre öntjük. A szélétől befelé igazgatjuk a fakanállal a szalonnás keverékkel, hogy egyenletesen süljön, de ne törjük össze a tojást.
Az egyik oldalát ráhajtjuk a másikra, és lapáttal kiemelve a salátával és a paradicsommal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

