Szalonnás karfiol recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók
- 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!)
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt (vagy egy üveg lecsurgatott konzerv karfiolt), és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.