Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás karfiol recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    • 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!)
    • 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt (vagy egy üveg lecsurgatott konzerv karfiolt), és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá