Szalonnás karfiol recept
Hozzávalók
- 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!)
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt (vagy egy üveg lecsurgatott konzerv karfiolt), és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

