Szalonnás karfiol

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!)
  • 1 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt (vagy egy üveg lecsurgatott konzerv karfiolt), és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.