Szaftos galuska recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- 25 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1dl tej
- őrölt gyömbér
- 4 adag galuska(köret)
- 1dl tejföl.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom a forró zsíron, majd a tűzről
lehúzva,elkeverem benne a pirospaprikát. Egy evőkanál vízzel felöntöm, beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát és a negyedekbe vágott paradicsomot. Fedő alatt puhára párolom. Megsózom, megborsozom,és a zúzott fokhagymát belekeverem. Ha zsírjára sült, lisztes tejjel felengedem, és sűrűre forralom, közben gyömbérrel is fűszerezem. A melegen tartott, szokásos módon főzött galuskát összekeverem a lecsóval és kevés tejföllel lelocsolva, forrón tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

