Szaftos galuska recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- 25 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1dl tej
- őrölt gyömbér
- 4 adag galuska(köret)
- 1dl tejföl.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom a forró zsíron, majd a tűzről
lehúzva,elkeverem benne a pirospaprikát. Egy evőkanál vízzel felöntöm, beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát és a negyedekbe vágott paradicsomot. Fedő alatt puhára párolom. Megsózom, megborsozom,és a zúzott fokhagymát belekeverem. Ha zsírjára sült, lisztes tejjel felengedem, és sűrűre forralom, közben gyömbérrel is fűszerezem. A melegen tartott, szokásos módon főzött galuskát összekeverem a lecsóval és kevés tejföllel lelocsolva, forrón tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »