Szaftos galuska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1dl tej
  • őrölt gyömbér
  • 4 adag galuska(köret)
  • 1dl tejföl.

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom a forró zsíron, majd a tűzről
lehúzva,elkeverem benne a pirospaprikát. Egy evőkanál vízzel felöntöm, beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát és a negyedekbe vágott paradicsomot. Fedő alatt puhára párolom. Megsózom, megborsozom,és a zúzott fokhagymát belekeverem. Ha zsírjára sült, lisztes tejjel felengedem, és sűrűre forralom, közben gyömbérrel is fűszerezem. A melegen tartott, szokásos módon főzött galuskát összekeverem a lecsóval és kevés tejföllel lelocsolva, forrón tálalom.