Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sushi recept

Sushi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db tengeri alga lap
    • 2 dl nagy szemű rizs (vagy sushi rizs)
    • 1 ek citromlé (vagy rizsecet)
    • wasabi
    • szójaszósz
    • 2 szelet füstölt lazac
    • 2 szelet füstölt bacon
    • 1 szál újhagyma
    • 1 kicsi sárgarépa

    Elkészítése:

    A lazacot, bacont, répát, hagymát csíkokra vágjuk.

    A főtt és még meleg rizst egy nedves kés segítségével (vagy csak kézzel) egyenletesen eloszlatjuk az alga lapon, az egyik szélén hagyjunk 1-1,5 cm-es csíkot üresen. Az algalapot feltekerhetjük egy bambusz alátét segítségével is, de anélkül is simán menni fog!

    A rizsre tegyük a felcsíkozott lazacot, répát, hagymát, bacont, az üresen hagyott részt kenjük be vízzel és tekerjük fel az algalapot szorosan, majd tegyük a hűtőbe egy órára.

    Tálaláskor vizes késsel szeleteljük fel, 6-8 db lesz egy algalapból. Wasabival, szójaszósszal tálaljuk.

    Tipp:

    Az algának nagyon magas a magnézium és kalcium tartalma. Természetesen bármi mással is tölthető a sushi, nemcsak a receptben található lazaccal és zöldségekkel, legyetek kreatívak!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá