Sushi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db tengeri alga lap
- 2 dl nagy szemű rizs (vagy sushi rizs)
- 1 ek citromlé (vagy rizsecet)
- wasabi
- szójaszósz
- 2 szelet füstölt lazac
- 2 szelet füstölt bacon
- 1 szál újhagyma
- 1 kicsi sárgarépa
Elkészítése:
A lazacot, bacont, répát, hagymát csíkokra vágjuk.
A főtt és még meleg rizst egy nedves kés segítségével (vagy csak kézzel) egyenletesen eloszlatjuk az alga lapon, az egyik szélén hagyjunk 1-1,5 cm-es csíkot üresen. Az algalapot feltekerhetjük egy bambusz alátét segítségével is, de anélkül is simán menni fog!
A rizsre tegyük a felcsíkozott lazacot, répát, hagymát, bacont, az üresen hagyott részt kenjük be vízzel és tekerjük fel az algalapot szorosan, majd tegyük a hűtőbe egy órára.
Tálaláskor vizes késsel szeleteljük fel, 6-8 db lesz egy algalapból. Wasabival, szójaszósszal tálaljuk.
Tipp:
Az algának nagyon magas a magnézium és kalcium tartalma. Természetesen bármi mással is tölthető a sushi, nemcsak a receptben található lazaccal és zöldségekkel, legyetek kreatívak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









