Sushi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db tengeri alga lap
- 2 dl nagy szemű rizs (vagy sushi rizs)
- 1 ek citromlé (vagy rizsecet)
- wasabi
- szójaszósz
- 2 szelet füstölt lazac
- 2 szelet füstölt bacon
- 1 szál újhagyma
- 1 kicsi sárgarépa
Elkészítése:
A lazacot, bacont, répát, hagymát csíkokra vágjuk.
A főtt és még meleg rizst egy nedves kés segítségével (vagy csak kézzel) egyenletesen eloszlatjuk az alga lapon, az egyik szélén hagyjunk 1-1,5 cm-es csíkot üresen. Az algalapot feltekerhetjük egy bambusz alátét segítségével is, de anélkül is simán menni fog!
A rizsre tegyük a felcsíkozott lazacot, répát, hagymát, bacont, az üresen hagyott részt kenjük be vízzel és tekerjük fel az algalapot szorosan, majd tegyük a hűtőbe egy órára.
Tálaláskor vizes késsel szeleteljük fel, 6-8 db lesz egy algalapból. Wasabival, szójaszósszal tálaljuk.
Tipp:
Az algának nagyon magas a magnézium és kalcium tartalma. Természetesen bármi mással is tölthető a sushi, nemcsak a receptben található lazaccal és zöldségekkel, legyetek kreatívak!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »