Hozzávalók:
Elkészítése:
A lazacot, bacont, répát, hagymát csíkokra vágjuk.
A főtt és még meleg rizst egy nedves kés segítségével (vagy csak kézzel) egyenletesen eloszlatjuk az alga lapon, az egyik szélén hagyjunk 1-1,5 cm-es csíkot üresen. Az algalapot feltekerhetjük egy bambusz alátét segítségével is, de anélkül is simán menni fog!
A rizsre tegyük a felcsíkozott lazacot, répát, hagymát, bacont, az üresen hagyott részt kenjük be vízzel és tekerjük fel az algalapot szorosan, majd tegyük a hűtőbe egy órára.
Tálaláskor vizes késsel szeleteljük fel, 6-8 db lesz egy algalapból. Wasabival, szójaszósszal tálaljuk.
Az algának nagyon magas a magnézium és kalcium tartalma. Természetesen bármi mással is tölthető a sushi, nemcsak a receptben található lazaccal és zöldségekkel, legyetek kreatívak!