Sushi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db tengeri alga lap
  • 2 dl nagy szemű rizs (vagy sushi rizs)
  • 1 ek citromlé (vagy rizsecet)
  • wasabi
  • szójaszósz
  • 2 szelet füstölt lazac
  • 2 szelet füstölt bacon
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kicsi sárgarépa

Elkészítése:

A lazacot, bacont, répát, hagymát csíkokra vágjuk.

A főtt és még meleg rizst egy nedves kés segítségével (vagy csak kézzel) egyenletesen eloszlatjuk az alga lapon, az egyik szélén hagyjunk 1-1,5 cm-es csíkot üresen. Az algalapot feltekerhetjük egy bambusz alátét segítségével is, de anélkül is simán menni fog!

A rizsre tegyük a felcsíkozott lazacot, répát, hagymát, bacont, az üresen hagyott részt kenjük be vízzel és tekerjük fel az algalapot szorosan, majd tegyük a hűtőbe egy órára.

Tálaláskor vizes késsel szeleteljük fel, 6-8 db lesz egy algalapból. Wasabival, szójaszósszal tálaljuk.

Tipp:

Az algának nagyon magas a magnézium és kalcium tartalma. Természetesen bármi mással is tölthető a sushi, nemcsak a receptben található lazaccal és zöldségekkel, legyetek kreatívak!