Sültkrumpli tükörtojással recept
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt színes bors
- 4 ek (rizs)olaj
- csipet pirospaprika
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel közepesen vastag hasábokra, majd konyharuhával töröljük szárazra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd óvatosan tegyük bele a krumplihasábokat és a hagymaszeleteket. Ezután néha megkeverve süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. Ekkor sózzuk meg, majd húzzuk a serpenyő szélére úgy, hogy a közepén legyen hely a tojásoknak.
Ezután üssük bele a tojásokat, majd addig süssük még a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad (ízlés szerint keményebbre is süthetjük a sárgáját).
Közben ízlés szerint sózzuk, és őröljünk rá színes borsot, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg egy csipet pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tálalhatjuk ízlés szerint a serpenyőben, vagy óvatosan átemelhetjük egy tányérra, majd úgy kínáljuk. Sütés közben a krumpli jó ropogósra sül, a tojás pedig kellően lágy marad.
Nagyon finom és laktató.