Sültkrumpli tükörtojással recept

Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt színes bors
- 4 ek (rizs)olaj
- csipet pirospaprika
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel közepesen vastag hasábokra, majd konyharuhával töröljük szárazra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd óvatosan tegyük bele a krumplihasábokat és a hagymaszeleteket. Ezután néha megkeverve süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. Ekkor sózzuk meg, majd húzzuk a serpenyő szélére úgy, hogy a közepén legyen hely a tojásoknak.
Ezután üssük bele a tojásokat, majd addig süssük még a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad (ízlés szerint keményebbre is süthetjük a sárgáját).
Közben ízlés szerint sózzuk, és őröljünk rá színes borsot, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg egy csipet pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tálalhatjuk ízlés szerint a serpenyőben, vagy óvatosan átemelhetjük egy tányérra, majd úgy kínáljuk. Sütés közben a krumpli jó ropogósra sül, a tojás pedig kellően lágy marad.
Nagyon finom és laktató.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »