Sültkrumpli tükörtojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • őrölt színes bors
  • 4 ek (rizs)olaj
  • csipet pirospaprika
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel közepesen vastag hasábokra, majd konyharuhával töröljük szárazra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd óvatosan tegyük bele a krumplihasábokat és a hagymaszeleteket. Ezután néha megkeverve süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. Ekkor sózzuk meg, majd húzzuk a serpenyő szélére úgy, hogy a közepén legyen hely a tojásoknak.

Ezután üssük bele a tojásokat, majd addig süssük még a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad (ízlés szerint keményebbre is süthetjük a sárgáját).

Közben ízlés szerint sózzuk, és őröljünk rá színes borsot, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg egy csipet pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tálalhatjuk ízlés szerint a serpenyőben, vagy óvatosan átemelhetjük egy tányérra, majd úgy kínáljuk. Sütés közben a krumpli jó ropogósra sül, a tojás pedig kellően lágy marad.

Nagyon finom és laktató.