Sült spenót fufuval recept

Hozzávalók 2 fő részére:
Sült spenót:
- 450 g fagyasztott leveles spenót
- 1 konzerv kockázott paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 marhahúsleves kocka
- vegeta
- olaj
Fufu:
- 6-7 dl víz
- búzarétesliszt (40-50 dkg)
- olaj
Elkészítése:
A spenótot felengedjük, kinyomkodjuk a levét, majd kisebb darabokra vágjuk.A hagymát felkockázzuk,olajon megpirítjuk,majd ráöntjük a paradicsomkonzervet.Hozzáadjuk a húsleveskockát,majd addig forraljuk, amíg a leve teljesen elfő.Végül jöhet rá a spenót,vegetával ízesítjük,és 10-15 percig sütjük.
A körethez forrásban lévő vízhez fokozatosan annyi réteslisztet adunk,hogy végül szilárd formázható masszát kapjunk. Gyors mozdulatokkal az edény falához nyomkodva keverjük,3-4 percig.Időnként némi olajat öntünk rá, nehogy leégjen.
Sztori: Nyugat-afrikai étel, magyarosítva :). Fogyaszthatjuk sült hallal, hússal, főtt tojással, de akár pörkölttel,vagy magában is.
Eredetileg kézzel eszik, a fufuból kisebb darabot lecsippentve, a spenótot hozzáfogva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »