Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült spenót fufuval recept

Sült spenót fufuval
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 2 fő részére:
    Sült spenót:

    • 450 g fagyasztott leveles spenót
    • 1 konzerv kockázott paradicsom
    • 1 fej hagyma
    • 1 marhahúsleves kocka
    • vegeta
    • olaj

    Fufu:

    • 6-7 dl víz
    • búzarétesliszt (40-50 dkg)
    • olaj

    Elkészítése:
    A spenótot felengedjük, kinyomkodjuk a levét, majd kisebb darabokra vágjuk.A hagymát felkockázzuk,olajon megpirítjuk,majd ráöntjük a paradicsomkonzervet.Hozzáadjuk a húsleveskockát,majd addig forraljuk, amíg a leve teljesen elfő.Végül jöhet rá a spenót,vegetával ízesítjük,és 10-15 percig sütjük.
    A körethez forrásban lévő vízhez fokozatosan annyi réteslisztet adunk,hogy végül szilárd formázható masszát kapjunk. Gyors mozdulatokkal az edény falához nyomkodva keverjük,3-4 percig.Időnként némi olajat öntünk rá, nehogy leégjen.

    Sztori: Nyugat-afrikai étel, magyarosítva :). Fogyaszthatjuk sült hallal, hússal, főtt tojással, de akár pörkölttel,vagy magában is.
    Eredetileg kézzel eszik, a fufuból kisebb darabot lecsippentve, a spenótot hozzáfogva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá