Sült spenót fufuval recept
Hozzávalók 2 fő részére:
Sült spenót:
- 450 g fagyasztott leveles spenót
- 1 konzerv kockázott paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 marhahúsleves kocka
- vegeta
- olaj
Fufu:
- 6-7 dl víz
- búzarétesliszt (40-50 dkg)
- olaj
Elkészítése:
A spenótot felengedjük, kinyomkodjuk a levét, majd kisebb darabokra vágjuk.A hagymát felkockázzuk,olajon megpirítjuk,majd ráöntjük a paradicsomkonzervet.Hozzáadjuk a húsleveskockát,majd addig forraljuk, amíg a leve teljesen elfő.Végül jöhet rá a spenót,vegetával ízesítjük,és 10-15 percig sütjük.
A körethez forrásban lévő vízhez fokozatosan annyi réteslisztet adunk,hogy végül szilárd formázható masszát kapjunk. Gyors mozdulatokkal az edény falához nyomkodva keverjük,3-4 percig.Időnként némi olajat öntünk rá, nehogy leégjen.
Sztori: Nyugat-afrikai étel, magyarosítva :). Fogyaszthatjuk sült hallal, hússal, főtt tojással, de akár pörkölttel,vagy magában is.
Eredetileg kézzel eszik, a fufuból kisebb darabot lecsippentve, a spenótot hozzáfogva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

