Sült spenót fufuval

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 2 fő részére:
Sült spenót:

  • 450 g fagyasztott leveles spenót
  • 1 konzerv kockázott paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 marhahúsleves kocka
  • vegeta
  • olaj

Fufu:

  • 6-7 dl víz
  • búzarétesliszt (40-50 dkg)
  • olaj

Elkészítése:
A spenótot felengedjük, kinyomkodjuk a levét, majd kisebb darabokra vágjuk.A hagymát felkockázzuk,olajon megpirítjuk,majd ráöntjük a paradicsomkonzervet.Hozzáadjuk a húsleveskockát,majd addig forraljuk, amíg a leve teljesen elfő.Végül jöhet rá a spenót,vegetával ízesítjük,és 10-15 percig sütjük.
A körethez forrásban lévő vízhez fokozatosan annyi réteslisztet adunk,hogy végül szilárd formázható masszát kapjunk. Gyors mozdulatokkal az edény falához nyomkodva keverjük,3-4 percig.Időnként némi olajat öntünk rá, nehogy leégjen.

Sztori: Nyugat-afrikai étel, magyarosítva :). Fogyaszthatjuk sült hallal, hússal, főtt tojással, de akár pörkölttel,vagy magában is.
Eredetileg kézzel eszik, a fufuból kisebb darabot lecsippentve, a spenótot hozzáfogva.