Sült krumplikása recept
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl tejföl
2 evőkanál búzadara - 1 evőkanál libazsír
- só ízlés szerint
Elkészítés
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, majd a krumplit vékony karikákra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk.
A megmosott burgonyát és a hagyma negyed részét egy nagyobb lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A főtt burgonyát a tűzről levéve botmixerrel vagy burgonyatörővel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a búzadarát vagy a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a massza sűrű, jól formázható lesz.
Amíg a burgonya fő, a maradék hagymát a zsiradékon aranyszínűre pirítjuk.
Tálalás
Frissen, melegen tálalva a legfinomabb: a burgonyakását tányérra halmozzuk, kicsit elsimítjuk, meglocsoljuk tejföllel, és a tetejére kanalazzuk a pirított hagymás zsírt.
Ha az étel kihűlt, kizsírozott hőálló tálba tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15–20 perc alatt készre sütjük. Így finom, enyhén ropogós kéreg keletkezik a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










