Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült hal francia mártással, birsalma kompóttal recept

Sült hal francia mártással, birsalma kompóttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tengeri halfilé
    • liszt
    • pirospaprika
    • durum spagetti
    • kb 5-6 dkg vaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 tömlős sajt natúr
    • 1 ek mustár
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • fehér bors
    • petrezselyemzöld
    • bazsalikom
    • 10-20 dkg zöldbab, ízlés szerint
    • birsalma
    • cukor
    • szegfűszeg
    • fahéj

    Elkészítése:

    Míg a spagettihez felforr a víz és megfő, addig elkészíthetjük a halat és a mártást. A kompótot én előző nap főztem meg a szokásos módon (vízben megfőzöm az almát a cukorral és fahéjjal).

    A halat besóztam és paprikás lisztben megforgatva, bő olajban sütöttem meg.

    Mártás: kb 3 dkg vajat felolvasztok, ezen megfuttatom a fokhagymát, majd a tejszínnel felöntöm. Beleteszem a mustárt, sózom (óvatosan) és jöhet a fehér bors, petrezselyemzöld, bazsalikom. Mikor felforr beleteszem a zöldbabot és végül a sajtkrémet, ami épp kellő mértékben besűríti a mártást. 2-3 perc alatt készre fő.

    A kifőtt spagettit olvasztott vajba forgattam.

    A halat a kifőtt tésztával, mártással és a kompóttal tálalom.

    Tipp:

    2-3 éve találkoztam egy hal francia mártásban recepttel, ami nagyon ízlett. A minap olyasmit kívántam, ezért találtam ki ezt az elkészítési módot, és szerintünk fantasztikus lett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá