Sült hal francia mártással, birsalma kompóttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg tengeri halfilé
- só
- liszt
- pirospaprika
- durum spagetti
- kb 5-6 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tömlős sajt natúr
- 1 ek mustár
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fehér bors
- petrezselyemzöld
- bazsalikom
- 10-20 dkg zöldbab, ízlés szerint
- birsalma
- cukor
- szegfűszeg
- fahéj
Elkészítése:
Míg a spagettihez felforr a víz és megfő, addig elkészíthetjük a halat és a mártást. A kompótot én előző nap főztem meg a szokásos módon (vízben megfőzöm az almát a cukorral és fahéjjal).
A halat besóztam és paprikás lisztben megforgatva, bő olajban sütöttem meg.
Mártás: kb 3 dkg vajat felolvasztok, ezen megfuttatom a fokhagymát, majd a tejszínnel felöntöm. Beleteszem a mustárt, sózom (óvatosan) és jöhet a fehér bors, petrezselyemzöld, bazsalikom. Mikor felforr beleteszem a zöldbabot és végül a sajtkrémet, ami épp kellő mértékben besűríti a mártást. 2-3 perc alatt készre fő.
A kifőtt spagettit olvasztott vajba forgattam.
A halat a kifőtt tésztával, mártással és a kompóttal tálalom.
Tipp:
2-3 éve találkoztam egy hal francia mártásban recepttel, ami nagyon ízlett. A minap olyasmit kívántam, ezért találtam ki ezt az elkészítési módot, és szerintünk fantasztikus lett!