Sült hal francia mártással, birsalma kompóttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • liszt
  • pirospaprika
  • durum spagetti
  • kb 5-6 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tömlős sajt natúr
  • 1 ek mustár
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fehér bors
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • 10-20 dkg zöldbab, ízlés szerint
  • birsalma
  • cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítése:

Míg a spagettihez felforr a víz és megfő, addig elkészíthetjük a halat és a mártást. A kompótot én előző nap főztem meg a szokásos módon (vízben megfőzöm az almát a cukorral és fahéjjal).

A halat besóztam és paprikás lisztben megforgatva, bő olajban sütöttem meg.

Mártás: kb 3 dkg vajat felolvasztok, ezen megfuttatom a fokhagymát, majd a tejszínnel felöntöm. Beleteszem a mustárt, sózom (óvatosan) és jöhet a fehér bors, petrezselyemzöld, bazsalikom. Mikor felforr beleteszem a zöldbabot és végül a sajtkrémet, ami épp kellő mértékben besűríti a mártást. 2-3 perc alatt készre fő.

A kifőtt spagettit olvasztott vajba forgattam.

A halat a kifőtt tésztával, mártással és a kompóttal tálalom.

Tipp:

2-3 éve találkoztam egy hal francia mártásban recepttel, ami nagyon ízlett. A minap olyasmit kívántam, ezért találtam ki ezt az elkészítési módot, és szerintünk fantasztikus lett!