Spenótos, sonkás, sajtos omlett recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 5 dkg sonka
- 5 dkg kemény sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tej
- 1 ek liszt
- olívaolaj
Elkészítése:
A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom.
A tojást összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm.
Rakok rá egy chilit, és rászórom a félretett sonkát, s a sajt másik felét.
Tipp:
A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.
A spenótos, sonkás, sajtos omlett kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »