Spenótos, sonkás, sajtos omlett recept
Hozzávalók:
- 15 dkg spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 5 dkg sonka
- 5 dkg kemény sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tej
- 1 ek liszt
- olívaolaj
Elkészítése:
A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom.
A tojást összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm.
Rakok rá egy chilit, és rászórom a félretett sonkát, s a sajt másik felét.
Tipp:
A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.
A spenótos, sonkás, sajtos omlett kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »