Spenótos, sonkás, sajtos omlett recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 5 dkg sonka
- 5 dkg kemény sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tej
- 1 ek liszt
- olívaolaj
Elkészítése:
A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom.
A tojást összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm.
Rakok rá egy chilit, és rászórom a félretett sonkát, s a sajt másik felét.
Tipp:
A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.
A spenótos, sonkás, sajtos omlett kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


