Spenótos-sonkás rétes recept
Hozzávalók:
- 40 dkg előhűtött édes omlós tészta (nem tévedés!)
- 25 dkg friss spenót
- 10 dkg ömlesztett sajt
- 1 gömböc mozzarella
- pár szelet sonka
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors, szerecsendió
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A spenótot megtisztítjuk és pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük késsel apróra vágjuk.
Az ömlesztett sajthoz keverjük a spenótot, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval, ez után hozzákeverjük a zsemlemorzsát.
A tésztát letekerjük és két oldalon bevagdossuk 2-3 cm -ként.
A tészta közepére fektetjük a sonka szeleteket és rátesszük a spenótos krémet.
Erre kerül a mozzarella amit előzőleg szeleteltünk. A bevagdosott széleket ráhajtjuk és lekenjük tojással. 180°előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

