Spenótos-sonkás rétes recept

Hozzávalók:
- 40 dkg előhűtött édes omlós tészta (nem tévedés!)
- 25 dkg friss spenót
- 10 dkg ömlesztett sajt
- 1 gömböc mozzarella
- pár szelet sonka
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors, szerecsendió
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A spenótot megtisztítjuk és pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük késsel apróra vágjuk.
Az ömlesztett sajthoz keverjük a spenótot, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval, ez után hozzákeverjük a zsemlemorzsát.
A tésztát letekerjük és két oldalon bevagdossuk 2-3 cm -ként.
A tészta közepére fektetjük a sonka szeleteket és rátesszük a spenótos krémet.
Erre kerül a mozzarella amit előzőleg szeleteltünk. A bevagdosott széleket ráhajtjuk és lekenjük tojással. 180°előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »