Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával recept

Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet kenyér
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szelet sonka
    • 2 szelet trappista sajt
    • 1 csípős hegyes paprika
    • 1 paradicsom
    • 6 levél jégsaláta
    • őrölt fekete bors
    • 2 szál petrezselyemvég
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tojást felverem, sózom, borsozom. A paradicsomot és paprikát felszeletelem.

    A kenyereket félbevágom, megforgatom a tojásban. Két szeletre egy-egy szelet sonkát teszek. Erre pakolom a paradicsom és paprika szeleteket, sózom, borsozom. Beborítom sajttal és lefedem kenyérrel.

    Egy serpenyőben olajat melegítek, belefektetem a kenyereket és mindkét oldalukat megsütöm.

    Egy kistányéron “megágyazok” a salátalevelekkel, erre fektetem a bundás kenyereket és petrezselyemmel díszítem.

    Tipp:

    Volt egy darab szikkadt kenyerem. Máskor a madaraknak szoktuk adni, de most úgy döntöttem, bundás kenyér lesz belőle. Egy kicsit felturbóztam. Csodás reggeli, de én most ebédre fogyasztottam hidegen, jéghideg sörrel, mert ebben a hőségben nem kívántam se főzőcskézni, se valami nehéz forró nagy adag ételt enni.

    A sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 214 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá