Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet sonka
- 2 szelet trappista sajt
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 paradicsom
- 6 levél jégsaláta
- só
- őrölt fekete bors
- 2 szál petrezselyemvég
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojást felverem, sózom, borsozom. A paradicsomot és paprikát felszeletelem.
A kenyereket félbevágom, megforgatom a tojásban. Két szeletre egy-egy szelet sonkát teszek. Erre pakolom a paradicsom és paprika szeleteket, sózom, borsozom. Beborítom sajttal és lefedem kenyérrel.
Egy serpenyőben olajat melegítek, belefektetem a kenyereket és mindkét oldalukat megsütöm.
Egy kistányéron “megágyazok” a salátalevelekkel, erre fektetem a bundás kenyereket és petrezselyemmel díszítem.
Tipp:
Volt egy darab szikkadt kenyerem. Máskor a madaraknak szoktuk adni, de most úgy döntöttem, bundás kenyér lesz belőle. Egy kicsit felturbóztam. Csodás reggeli, de én most ebédre fogyasztottam hidegen, jéghideg sörrel, mert ebben a hőségben nem kívántam se főzőcskézni, se valami nehéz forró nagy adag ételt enni.
A sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 14 g