Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • 2 szelet sonka
  • 2 szelet trappista sajt
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 1 paradicsom
  • 6 levél jégsaláta
  • őrölt fekete bors
  • 2 szál petrezselyemvég
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojást felverem, sózom, borsozom. A paradicsomot és paprikát felszeletelem.

A kenyereket félbevágom, megforgatom a tojásban. Két szeletre egy-egy szelet sonkát teszek. Erre pakolom a paradicsom és paprika szeleteket, sózom, borsozom. Beborítom sajttal és lefedem kenyérrel.

Egy serpenyőben olajat melegítek, belefektetem a kenyereket és mindkét oldalukat megsütöm.

Egy kistányéron “megágyazok” a salátalevelekkel, erre fektetem a bundás kenyereket és petrezselyemmel díszítem.

Tipp:

Volt egy darab szikkadt kenyerem. Máskor a madaraknak szoktuk adni, de most úgy döntöttem, bundás kenyér lesz belőle. Egy kicsit felturbóztam. Csodás reggeli, de én most ebédre fogyasztottam hidegen, jéghideg sörrel, mert ebben a hőségben nem kívántam se főzőcskézni, se valami nehéz forró nagy adag ételt enni.