Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos rakott kenyér recept

Sonkás-sajtos rakott kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g szendvicskenyér
    • 20 g vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2 dl tejszín
    • 300 g szeletelt ementáli sajt
    • 150 g szeletelt sonka
    • 1 csomó metélőhagyma (snidling)
    • őrölt fehér bors
    • reszelt szerecsendió

    Elkészítése:

    A kenyérszeleteket megpirítjuk

    Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A kivajazott tálba felváltva rakjuk a kenyeret, a sajtot és a sonkát, hogy kissé fedjék egymást.

    A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a tejszínnel jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a tejszínes keverékbe.

    A masszát a tűzálló tálban lévő szeletekre öntjük, és előmelegített, forró sütőben 200 fokon megsütjük. Forrón, salátával tálaljuk.

    Tipp:

    Megszikkadt kenyeret is használhatunk, vékonyra szeletelve. A tetejére lehet szórni még sajtot és egyéb jóságokat (kolbász, szalonna, hagyma vagy gomba).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá