Sonkás-sajtos rakott kenyér recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 500 g szendvicskenyér
- 20 g vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 300 g szeletelt ementáli sajt
- 150 g szeletelt sonka
- 1 csomó metélőhagyma (snidling)
- só
- őrölt fehér bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítése:
A kenyérszeleteket megpirítjuk
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A kivajazott tálba felváltva rakjuk a kenyeret, a sajtot és a sonkát, hogy kissé fedjék egymást.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a tejszínnel jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a tejszínes keverékbe.
A masszát a tűzálló tálban lévő szeletekre öntjük, és előmelegített, forró sütőben 200 fokon megsütjük. Forrón, salátával tálaljuk.
Tipp:
Megszikkadt kenyeret is használhatunk, vékonyra szeletelve. A tetejére lehet szórni még sajtot és egyéb jóságokat (kolbász, szalonna, hagyma vagy gomba).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.