Sonkás-sajtos rakott kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g szendvicskenyér
  • 20 g vaj
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 300 g szeletelt ementáli sajt
  • 150 g szeletelt sonka
  • 1 csomó metélőhagyma (snidling)
  • őrölt fehér bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítése:

A kenyérszeleteket megpirítjuk

Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A kivajazott tálba felváltva rakjuk a kenyeret, a sajtot és a sonkát, hogy kissé fedjék egymást.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a tejszínnel jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a tejszínes keverékbe.

A masszát a tűzálló tálban lévő szeletekre öntjük, és előmelegített, forró sütőben 200 fokon megsütjük. Forrón, salátával tálaljuk.

Tipp:

Megszikkadt kenyeret is használhatunk, vékonyra szeletelve. A tetejére lehet szórni még sajtot és egyéb jóságokat (kolbász, szalonna, hagyma vagy gomba).